(voor extra info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):

Evenementen 2017

januari: gesloten

 

do 9 t/m za 11 februari 13-17 uur.  Valentijnsthee

Diverse liefdesvolle hartige hapjes met een potje valentijnsthee. Deelname: eur 12,50 p.p. Uiterlijk 8 februari reserveren.

 

do 13 t/m zat 15 april, 13-17 uur. Paasproeverijtje

Voor diegenen die gezellig de paasdagen willen beleven organiseren wij deze dagen tussen 13 en 17 uur een paasproeverijtje met enkele zoete en hartige paashapjes. Deelname eur 9,95 p.p. Liefst van te voren reserveren. Vrije inloop is mogelijk, echter op = op.

 

vr 21 april, om 17 uur. "De andere verhalen van de stad". 

Vreemde, sinistere verhalen die de locale bevolking liever angstvallig verborgen houdt. Wandel mee en hoor over wonderlijke zeewezens, zwarte weduwen, terechtstellingen, verdronken dorpen, galgen en schavotten en het mysterieuze eiland.... Durft u mee te gaan? De wandling is een vertelwandeling door Willemstad, zonder dat er enge mannetjes uit de bosjes springen. Incl. tomatensoep en een tosti n de Prullenkast. In groepsverband kan deze wandeling ook op een ander tijdstip worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname eur 13,50 p.p. Uiterlijk 20 april reserveren.

 

do 27 april 13-17 uur, Konings-Pannenkoekendag.

Vandaag voor eur 2,50 p.p. (kinderen t/m 10 jaar incl. ranja).

 

za 20 mei, 13 -17 uur Luizenpop maken

De workshop staat onder leiding van Lia Romijn. De luizenpop kan worden gebruikt voor tuin- of binnenhuisdecoratie. De cursus is inclusief een kleine High Tea. in groepsverband kan deze workshop ook op een andere datum worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

vr 16 en za 17 juni, High Tea in de kano, gehele dag 

In het waterpoortgebied (zie www.waterpoortwerkt.nl) deze dagen evenementen op het water. Bij de Prullenkast high-tea in kano!!!!! Een unieke kans om de kreek ’t Breede Gat vanaf het water te verkennen! Op het water met de zon op het gezicht en de wind in de haren kunt u genieten van allerlei zelf gemaakte zoete en hartige hapjes. Het kabbelen van het water en het rustig deinen van het bootje dragen bij aan deze unieke beleving. Mogelijk tussen 11 en 17 uur. Reserveren: uiterlijk 2 dagen van tevoren. Kosten: eur 27,50 p.p. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

za. 24 en zon 25 juni 10-17 uur, 10 jaar Ruigenhilfair!

In en rond de Prullenkast treft u vele kramen met brocante & curiosa, tuinplanten, woondecoraties, wellness, hobby's, ambachten, live-muziek/koren, enz. enz. Op het buitenterras kunt u geniten van allerlei lekkernijen uit eigen keuken. Voor extra informatie en deelname zie www.deprullenksat.nl/ruigenhilfair, of stuur voor 30 mei a.s. een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gratis entree.

 

zo. 20 augustus, Oldtimershow bij de Prullenkast

Tussen 11 -12 en 16-17 uur vindt er een Oldtimershow plaats van de Brabantse Oldtimer Vereniging. Wilt u ook uw auto showen dan kan dat de gehele dag van 11-17 uur. De Vereniging gaat ook een rondrit maken, waaraan ook niet-leden met hun oldtimer kunnen deelnemen. Kosten voor de rondrit: eur 5,- per auto. Kosten voor de show: gratis. De Prullenkast is deze dag ook geopend. Op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje. Reserveren is niet nodig.

 

Za. 9 en zon 10  september 11-17uur Kunst en Cultuurroute Moerdijk

U kunt dit weekend in de Prullenkast het permanente Gonny’s Poppen- en Berenmuseum bezoeken en de brocante en curiosaverzameling van Gonny en Monique bekijken. Verder kunnen bezoekers genieten van een natje en een droogje in de gezellige theetuin van de Prullenkast. 

 

Za 16 en zon 17 sept. 11-17uur 

KUNST&CULTUUR&AMBACHT&CURIOSA markt.

In dit weekend tonen diverse hobbyisten, kunstenaars, ambachtslieden en curiosaverkopers rond de historische boerderij van de Prullenkast hun mooie en exclusieve producten. Tevens is de Prullenkast (met o.a. poppen, beren en poppenhuizenmuseumpje en verzameling curiosa) en theetuin geopend.

Heeft u een hobby, maakt u kunst, heeft u een ambacht, of verkoopt u Curiosa of2e hands spullen(aanbieders van de kofferbakverkoop!) en wil dit laten zien/verkopen tijdens deze dagen, vul dan bijgaand inschrijfformulier in en retourneer voor 10 september a.s. Tijdens dit weekend kunt u zelf bepalen hoe u deelneemt. U mag uw auto, tent, caravan, busje meenemen naar uw plaats rond de boerderij van de Prullenkast en geheel inrichten naar eigen idee. U kunt bij ons eventueel een tafel huren. Entree: gratis. inschrijfformulier kunst&cultuur&ambacht&curiosamarktterrras fair

 

Za 30 september, vanaf 13 uur  Workshop kleien: vogelschaal voor tuin 

De herfst breekt weer aan. Onder leiding van Lia Romijn maakt u een voederschaal voor vogels; mooi voor in de tuin. De cursus is inclusief een kleine High Tea. In groepsverband kan deze workshop ook op andere tijdstippen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijs: eur 25,- p.p. Reserveren noodzakelijk.

Het is ook mogelijk deze middag in plaats van een voederschaal een luizenpop te maken (stro er in en de oorwormen vangen de luizen bij uw rozenstruik!).

website voederschaalworkshop luizenpoppen

 

Za 7 oktober, 13.00 uur Kruidenworkshop

Je eigen zalf, lippenbalsem en kruidenthee maken op basis van Geneeskrachtige kruiden. Een cadeautje voor jezelf! Deze workshop staat onder leiding van kruidenexpert Kaat Scheurwater. De workshop is inclusief een proeverijtje met geneeskrachtige thee.  In groepsverband kan deze workshop ook op andere tijdstippen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Prijs: € 24,95. Reserveren noodzakelijk.

kruiden 

Vr. 3 en 10 november, 18-22 uur Kerst-inn

’s Avonds, gezellig bij het haardvuur, onder het genot van een drankje en een hapje, als één van de eersten genieten van de Prullenkast in Kerstsfeer. Mooi gedekte tafels, versierde kerstbomen, kerstspullen, kerstcadeautjes, kerstthee enz. De toegang is gratis. Op deze avond serveren wij geen High Tea of Proeverijtjes. Entree: gratis. Reserveren niet nodig.

 

Vrijdag 3 nov t/m 23 dec. De Prullenkast in kerstsfeer

Mooi gedekte tafels, versierde kerstbomen, kerstcadeautjes, woonaccessoires, kerstthee/koffie, kerst high-tea enz. Entree: gratis. Reserveren voor kerst-high tea is noodzakelijk.

website kerst clayre

Vr. 17  november  Ghost-tour in Willemstad, aanvang 17 uur. Start bij Prullenkast met kleine hap.

Vreemde, sinistere verhalen die de locale bevolking liever angstvallig verborgen houdt. Wandel mee en hoor over wonderlijke zeewezens, zwarte weduwen, terechtstellingen, verdronken dorpen, galgen en schavotten en het mysterieuze eiland………Durft u mee te gaan? De wandeling is een vertelwandeling door Willemstad, zonder dat er enge mannetjes uit de bosjes springen. Incl. tomatensoep en tosti in de Prullenkast. In groepsverband kan deze wandeling ook op andere tijdstippen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijs deelname: € 15,00 . Uiterlijk donderdag 17 november reserveren.

 

Van zo.  24 december t/m eind januari 2018 Prullenkast gesloten.

 

Zaterdag 24 februari, donderdag 29 maart en zaterdag 28 april 2018 Workshop dikke dames schilderen

Onder leiding van Astrid Rombouts superleuke workshop dikke dames schilderen. Iedereen kan het! Deze workshop wordt afgesloten met een kleine high tea. Kosten voor gehele middag, incl. materialen: eur 37,50 p.p. Vooraf reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vol=vol.