(voor extra info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):

Evenementen 2018

januari: gesloten

15 t/m 17 februari 13-17 uur.  Valentijnsthee

Diverse liefdesvolle hartige hapjes met een potje valentijnsthee. Deelname: eur 14,95 p.p. Uiterlijk 14 februari reserveren.

do 29 t/m zaterdag 31 maart, 13-17 uur. Paashigh tea, klein of groot

Voor diegenen die gezellig de paasdagen willen beleven organiseren wij deze dagen tussen 13 en 17 uur een kleine of grote paas high tea met zoete en hartige paashapjes. Klein:  eur 9,95 p.p., Groot: eur 22,50 p.p.  Van te voren reserveren. 

vr 23 maart, om 17.30 uur. Ghosttour door Willemstad 

Vreemde, sinistere verhalen die de locale bevolking liever angstvallig verborgen houdt. Wandel mee en hoor over wonderlijke zeewezens, zwarte weduwen, terechtstellingen, verdronken dorpen, galgen en schavotten en het mysterieuze eiland.... Durft u mee te gaan? De wandling is een vertelwandeling door Willemstad, zonder dat er enge mannetjes uit de bosjes springen. Incl. tomatensoep en een tosti n de Prullenkast. In groepsverband kan deze wandeling ook op een ander tijdstip worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname eur 15,00 p.p. Uiterlijk 22 maart reserveren.

Do 29 maart Workshop dikke dames schilderen

Onder leiding van Astrid Rombouts superleuke workshop dikke dames schilderen. Iedereen kan het! Deze workshop wordt afgesloten met een kleine high tea. Kosten voor gehele middag, incl. materialen: eur 37,50 p.p. Vooraf reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vol=vol.

 

IVN Waterpoortweekend banner 1920x1080 

Vr 15 t/m Zon 17 juni 2018 Het Waterpoort Weekend is terug!

Drie dagen vol grenzeloze belevingen rondom het Volkerak-Zoommeer.
De tweede editie van het Waterpoort Weekend komt eraan! Met tal van activiteiten om dit gebied in al zijn schoonheid te ontdekken. Zo’n vijftig Gastheren van Waterpoort en andere organisaties hebben de handen ineengeslagen om je een heerlijk weekend lang dit uniek stukje Nederland te laten beleven. Hoe? Door op 11 locaties in Waterpoort bijzondere, leuke en lekkere activiteiten te organiseren. Op www.waterpoortweekend.nl vind je alle informatie.

Bij de Prullenkast op Vr 15, za 16 en zo 17 juni, 11-17 uur High Tea in de kano, gehele dag 

In het waterpoortgebied (zie www.waterpoortwerkt.nl) deze dagen evenementen op het water. Bij de Prullenkast high-tea in kano!!!!! Een unieke kans om de kreek ’t Breede Gat vanaf het water te verkennen! Op het water met de zon op het gezicht en de wind in de haren kunt u genieten van allerlei zelf gemaakte zoete en hartige hapjes. Het kabbelen van het water en het rustig deinen van het bootje dragen bij aan deze unieke beleving. Mogelijk tussen 11 en 17 uur. Reserveren: uiterlijk 2 dagen van tevoren. Kosten: eur 27,50 p.p. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

en... Za 16 en zon 17 juni 2018, 11-17 uur Watersnoodroute Moerdijk. 

Deze fietsroute, die tijdens het Waterpoortweekend voor het eerst kan worden gefietst, leidt langs zichtbare sporen en monumenten van de Watersnoodramp 1953. De route kan vooraf worden gedownload via www.waterpoortwerkt.nl en is gratis te verkrijgen bij de Gastheren langs de route. Daar kun je ook halt houden voor een bezichtiging, een verhaal en eventueel een drankje of een hapje: Museum Watersnoodwoning, Veluwestraat 2 in Heijningen (www.watersnoodwoning-moerdijk.nl), Fort De Hel, Helsedijk 85 in Willemstad, Vlasserij-Suikermuseum, Stoofdijk 1A in Klundert, B&B Floris & Sabina, Kraaiendijk 25 in Heijningen, Vogelkijkhut Sabina met IVN Etten-Leur, hoek Sabinaweg/Maltaweg, Heijningen, De Prullenkast, Zuidlangeweg 3 in Oudemolen. Dit jaar is het al weer 65 jaar geleden dat de Watersnood dit gebied tergde. Tijdens een fietsroute zie je op een aantal plekken nog de indrukwekkende sporen uit 1953.

workshop stippen theepot kleine afbeelding 

Do 7 juni 13-17 uur Workshop Hippe stippen op keramiek. Onder leiding van Nancy van de Broek stipt u deze middag een  theepot of vaasje. Tussendoor serveren wij een lekkere kleine high tea! Graag van te voren reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Prijs: incl. materialen en kleine high tea eur 39,50 p.p.

 

 

leaflet boerderij website

za. 23 en zon 24 juni 10-17 uur,  Ruigenhilfair

In en rond de Prullenkast treft u 40 tot 50 kramen met brocante & curiosa, tuinplanten, woondecoraties, wellness, hobby's, ambachten, live-muziek/koren, enz. enz. Op het buitenterras kunt u genieten van allerlei lekkernijen uit eigen keuken. Voor extra informatie zie www.deprullenksat.nl/ruigenhilfair. Gratis entree. DIT JAAR: WEDSTRIJD WIE BAKT DE LEKKERSTE APPELTAART!! Onder leiding van een deskundige jury wordt de winnaar gekozen. Hoofdprijs: high tea voor 2 personen. Tweede prijs: het Bakboek van Anja Helmink (tevens jurylid!). Voor overige info zie tabblad Ruigenhilfair! Tot ziens en succes met bakken!!

teenslippers pimpen klein

Za 30 juni 13-17 uur Workshop teenslippers pimpen 

o.l.v. Nancy van de Broek. Inclusief kleine high tea en materialen eur. 37,50 p.p.

 

za 1 september  Workshop dikke dames schilderen

Onder leiding van Astrid Rombouts superleuke workshop dikke dames schilderen. Iedereen kan het! Deze workshop wordt afgesloten met een kleine high tea. Kosten voor gehele middag, incl. materialen: eur 37,50 p.p. Vooraf reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vol=vol.

 

 geschonken beren museumklein formaat

 

Zo 2 september Labradordag 10-16 uur.

Bent u in het bezit van een labrador, of wilt u eens praten met andere labradorbezitters? Kom dan deze zondag eens kijken op het terrein van de Prullenkast.  De honden kunnen met elkaar spelen op een afgezet terrein en pootje baden. In de tussentijd kunnen de eigenaren hun ervaringen uitwisselen. Ook niet hondenbezitters zijn van harte welkom. De organisatie is in handen van Peter Groenendaal, Miranda van Dijk en Gretha Snijders. In de theetuin zorgt de Prullenkast weer voor koffie/thee en lekkere taart. De Prullenkast is deze dag open. 

 

Za 15 en zon 16 sept. 11-17uur (t/m 13 oktober)

Kunst-en Cultuurroute Moerdijk, bij de Prullenkast: Mijn Knuffel expositie.

In het kader van de Kunst en cultuurroute, dit weekend startweekend van "Mijn Knuffel expositie". De Prullenkast roept iedereen op om zijn/haar knuffel van “vroeger” (liefst beer, maar pop of iets anders mag ook) tentoon te stellen (alle leeftijden kunnen meedoen!). Doet u ook mee? Voorzien van de naam van de knuffel (als hij deze heeft) en misschien met een paar regels tekst: hoe/wanneer u hem bijvoorbeeld heeft gekregen, welk jaar hij dateert, of ander leuks. Aanlevering: voor 1 september a.s. Deze verzameling willen wij dan presenteren van 15 september t/m 13 oktober in de Prullenkast. Via onderstaand inschrijffomrulier kunt u opgeven. Dit formulier graag bij de Prullenkast afgeven of opsturen. inschrijfformulier Mijn Knuffel expositie

 

Do 4 oktober 2018 Workshop dikke dames schilderen, 13 - 17 uur.

Onder leiding van Astrid Rombouts superleuke workshop dikke dames schilderen. Iedereen kan het! Deze workshop wordt afgesloten met een kleine high tea. Kosten voor gehele middag, incl. materialen: eur 37,50 p.p. Vooraf reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vol=vol.

dikke dames keuken kleiner 

Vr. 2 en 9 november, 18-22 uur Kerst-inn

’s Avonds, gezellig bij het haardvuur, onder het genot van een drankje en een hapje, als één van de eersten genieten van de Prullenkast in Kerstsfeer. Mooi gedekte tafels, versierde kerstbomen, kerstspullen, kerstcadeautjes, kerstthee enz. De toegang is gratis. Op deze avond serveren wij geen High Tea of Proeverijtjes. Entree: gratis. Reserveren niet nodig.

Za 10 nov t/m za 22 dec. De Prullenkast in kerstsfeer

Mooi gedekte tafels, versierde kerstbomen, kerstcadeautjes, woonaccessoires, kerstthee/koffie, kerst high-tea enz. Entree: gratis. Reserveren voor kerst-high tea is noodzakelijk.

website kerst clayre

Vr. 16  november  Ghost-tour in Willemstad, aanvang 17 uur. Start bij Prullenkast met kleine hap.

Vreemde, sinistere verhalen die de locale bevolking liever angstvallig verborgen houdt. Wandel mee en hoor over wonderlijke zeewezens, zwarte weduwen, terechtstellingen, verdronken dorpen, galgen en schavotten en het mysterieuze eiland………Durft u mee te gaan? De wandeling is een vertelwandeling door Willemstad, zonder dat er enge mannetjes uit de bosjes springen. Incl. tomatensoep en tosti in de Prullenkast. In groepsverband kan deze wandeling ook op andere tijdstippen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijs deelname: € 15,00 . Uiterlijk donderdag 15 november reserveren.

willemstad voorstraat klein 

Van zo.  23 december t/m eind januari 2019 Prullenkast gesloten.