aankoniding 2019 jpg2

Ruigenhilfair 2019: 29 en 30 juni!  Thema: haken en breien!

Eind juni organiseert de Prullenkast voor de 12e maal de Ruigenhilfair.  Midden in de Ruigenhilpolder van Willemstad zullen rond de 17eeeuwse boerderij aan de Zuidlangeweg te Oudemolen ca. 50 standhouders staan die hun kramen sfeervol hebben ingericht. Deze buitenfair is boordevol producten van kunstenaars, hobbyisten, ambachtslieden, brocante en curiosa, verzamelaars, tuin- en woonaccessoires en wellness met diverse workshops en demonstraties. Voor kinderen o.a. springkussen, sieraden en kaarsen maken en schapen aaien.

Hoofdthema Ruigenhilfair: Haken en Breien

Hoofdthema dit jaar: Haken & Breien. In samenwerking met Monique Koomans van Wol van Moos uit Fijnaart wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het Haken en Breien. Voor deze deelnemers richten wij een speciaal “plein” in. Denk aan wol verven, gebreide kleding, verkoop wol en aanverwante artikelen, modeshow, schapen, wol verven, breicafé, schapenvachten enz. Heeft u ook een zelf gebreid kledingstuk? U kunt dit showen tijdens onze modeshow op zaterdagmiddag vanaf 16 uur, of draag het tijdens de Ruigenhilfair!

Vanaf begin dit jaar heeft de Prullenkast alle breisters en haaksters opgeroepen om mee te breien aan vlaggetjes voor een grote slinger die dan wordt opgehangen aan de bomen van de oprijlaan. Op dit verzoek is écht geweldig gereageerd. Tot grote verbazing van Gonny en Monique zijn er inmiddels ca. 260 vlaggetjes binnengekomen!! Alle breisters en haaksters hartelijk dank daarvoor!! Gonny van de Prullenkast en Monique van Wol van Moos zijn van deze vlaggen inmiddels een hele grote slinger aan het maken. U ziet hem op de Ruigenhilfair!! 

Activiteitenpleinen

Naast het brei en haakplein is er ook een Gezondheidsplein. Hier kan de bezoeker zich laten masseren, jams, fruit en thee proeven (o.a.” speciale haak en breithee!!”), gezonde shakes nuttigen, kano huren om op de kreek te varen, meedoen aan een yogaworkshop (elk uur) of reiki, crèmes testen enz. Op het brocante en curiosaplein en in de Prullenkast is er voldoende keus aan oude en nieuwe leuke artikelen en kun je net dat ene koffiepotje of nachtkastje vinden dat je al tijden zoekt.

Op het eetplein, in de theetuin of in de Prullenkast kunt u genieten van diverse delicatessen, hapjes en drankjes. Speciaal voor deze dagen is er een high wine!

 

Muziek & modeshow

Dit jaar staat de Ruigenhilfair bol van activiteiten. Diverse bandjes en koren zullen de fair opluisteren. Onder genot van een high wine kan men genieten van de modeshow die zaterdag om 16 uur start.

Zaterdag 29 juni:

- 14 uur + 15 uur: optredens van Havenkoor Fortitudo uit Willemstad

- 16 uur: modeshow gebreide kleding, organisatie Ellen B mode Fijnaart (m.m.v. thuiskapperie Cindy Kooistra)

- vanaf 17 tot 19 uur:  band Magnificent 7 uit Rucphen

 Zondag 30 juni: 

- Van 13-17 uur: Band Funn (mix van country, folk en classics met Joop van de Meeberg, Kees Smit, Gerrit Knook en Hugo Snel).

- 13.30 + 15 uur: dameskoor Nederpop a/d Dintel uit Dinteloord

De Prullenkast

Uiteraard kunt u deze dagen ook rondstruinen in de Prullenkast en heeft u al eens een kijkje genomen in Gonny's poppen en berenmuseumpje?

Nieuwe openingstijden:

Dit jaar zijn de openingstijden uitgebreid. Op zaterdag kunt u tot 19 uur rondstruinen op de fair.

Openingstijden:  zaterdag van 10-19 uur, zondag van 10-17 uur. De entree is gratis. Voor verdere informatie:www.deprullenkast.nl. Tot ziens op de fair!

Adres: Zuidlangeweg 3, Oudemolen. Tip: beschikt u over een fiets...kom dan met de fiets! De Zuidlangeweg is een verbindingsweg tussen Fijnaart en Willemstad en ligt aan de ANWB fietsroute (knooppunt 21/26).

 

M7 2 klein

fortitudo 

band fun nederpop

 

Deelnemen aan de fair? Er zijn nog kraamplaatsen beschikbaar op zaterdag. Heeft u zelf een tent en tafel dan is er het gehele weekend nog plaats!

Vul a.u.b. bijgaand inschrijfformulier in en mail/stuur dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Zuidlangeweg 3, 4796 SB Oudemolen. 

inschrijfformulier Ruigenhilfair 2019

algemene voorwaarden voor deelnemers Ruigenhilfair 2019

ruigenhilfair hoed klein plantjes klein

breistand fairruigenhilfair terras klein